Доступність посилання

ТОП новини

СБУ застерігає Добкіна від злочину


Михайло Добкін
Михайло Добкін
Служба безпеки України офіційно застерегла сьогодні колишнього голову Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна від можливого вчинення злочину, повідомила прес-служба СБУ.

Як мовиться у повідомленні, йдеться про злочин, передбачений ст. 109 Кримінального кодексу – дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

В СБУ нагадали, що ще наприкінці лютого почали проти Добкіна кримінальне провадження за ознаками іншої статті Кримінального кодексу – ч. 2 ст. 110: зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинені представником влади, за публічні заклики про зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією.

Сьогодні за участю Добкіна стався інцидент у пункті прикордонного контролю на міжнародному летовищі Харкова. Сам Добкін стверджував, що приїхав, щоб з’явитися у прокуратуру, і спокійно пройшов контроль, залишивши там паспорт для подальшого оформлення через проблеми з комп’ютером контролерів. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомляв, що Михайло Добкін, прибувши з Москви, незаконно прорвався через пункт контролю, кинувши там свій паспорт.
XS
SM
MD
LG