Доступність посилання

ТОП новини

Росія готує для Криму системи залпового вогню «Град» – «Інформаційний спротив»


Росія посилює свою військову присутність у Криму, а також у контрольованому її військовими молдовському регіоні Придністров’ї. Про це повідомив активіст руху «Інформаційний спротив», керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

За його даними, на базі Чорноморського флоту Росії в Новоросійську зосереджені «підрозділи 18-ї окремої мотострілецької бригади (місце її постійної дислокації – Чечня). До перекидання до Криму готується особовий склад бригади і 120 одиниць військової техніки, в тому числі ракетні системи залпового вогню «Град».

Також Росія перекидає спеціальні підрозділи на територію Придністров’я. За останню добу до цього регіону Молдови перекинуто 700 бійців спеціального призначення, інформує Дмитро Тимчук.

Офіційно Росія заперечує присутність своїх військ у Криму за межами постійних місць дислокації Чорноморського флоту. Озброєні особи, яких на півострові вже близько 30 тисяч, не мають розпізнавальних знаків, але озброєні сучасною російською зброєю, а частина їхніх транспортних засобів має номери різних російських регіонів.
XS
SM
MD
LG