Доступність посилання

ТОП новини

Правоохоронці розслідують диверсії та захоплення військових частин у Криму


Генеральна прокуратура повідомляє про початок розслідування за фактами диверсії та захоплення військових частин у Криму. Повідомлення про це розміщено на офіційному сайті Генпрокуратури.

«Чорноморським районним відділом ГУ МВС у Криму внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 113 (диверсія) Кримінального Кодексу за фактом проникнення на територію військової частини 2161. Встановлено, що близько 40 озброєних невідомих осіб проникли в адміністративне приміщення, де заблокували посадових осіб. Крім того, Ленінським районним відділом ГУ МВС України у Криму розпочато досудове розслідування за фактом захоплення відділу прикордонної служби «Щолкіне» Сімферопольського прикордонного загону. Вказані дії містять ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 341 ККУ (захоплення державних або громадських будівель чи споруд)», – повідомляє Генпрокуратура.

За даними Міністерства оборони США, у Криму у даний час можуть перебувати до 20 тисяч російських військовослужбовців. Джерела у прикордонних військах України стверджують, що чисельність російських військ на території Криму наближається до 30 тисяч.
XS
SM
MD
LG