Доступність посилання

ТОП новини

Новий прокурор Дніпропетровщини обіцяє євромайданівцям співпрацю


Новопризначений прокурор Дніпропетровської області Роман Федик у перший день свого перебування на посаді зустрівся з місцевими євромайданівцями і дав знати, що налаштований на співпрацю, повідомив сьогодні Радіо Свобода координатор дніпропетровського Євромайдану Віктор Романенко.

За його словами, прокурор запевнив активістів, що всі винні у нападах на активістів Євромайдану і в перешкоджанні мирним мітингам будуть знайдені і покарані відповідно до закону.

Як сказав Романенко, мова йде про напади на дніпропетровських активістів 8 травня та 25 листопада 2013 року, а також побиття «тітушками» мирних демонстрантів під Дніпропетровською облдержадміністрацією 26 січня 2014 року, коли потерпіло понад десять людей, зокрема, журналісти.

«Деякі кримінальні провадження справді наразі закриті. Але немає такої закритої справи, яку б знову не можна було відкрити», – сказав Радіо Свобода Віктор Романенко.

У розмові з прокурором активісти наголошували, що керували «тітушками» перші особи області, народні депутати та співробітник міліції.

Також на зустрічі були порушені теми щодо незаконного захоплення прибережної території Дніпра, ділянок землі в селищі Кіровське, махінацій із квартирами дітей-сиріт тощо.

Наступна зустріч євромайданівців із новим прокурором планується завтра. Активісти готові передати всі відео та фотодокази.

Раніше Роман Федик обіймав посади в органах прокуратури Запорізької, Рівненської, Львівської та Дніпропетровської областей.
XS
SM
MD
LG