Доступність посилання

ТОП новини

Суд відпустив двох «дніпропетровських терористів» – адвокати


Із двох обвинувачених у пособництві в організації терактів, що стались у Дніпропетровську 27 квітня 2012 року, Льва Просвірніна і Дмитра Реви, зняті всі звинувачення. Про це поінформували адвокати підсудних.

За даними адвокатів, на засіданні Індустріального райсуду Дніпропетровська сьогодні державні обвинувачі заявили, що доказів провини Просвірніна і Реви немає. З моменту затримання чоловіків 31 травня 2012 пройшло майже два роки.

Водночас двоє інших обвинувачених, яким закидають організацію вибухів – Віктор Сукачов та Віталій Федоряк, залишаються в слідчому ізоляторі.

Віталій Федоряк – єдиний з чотирьох підсудних, хто повністю визнав свою провину.

27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина. У червні Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську. За офіційною версією, мотив у них був корисливий: чоловіки вимагали від держави 3,5 мільйона доларів. Серед підсудних – дніпропетровський політолог Віктор Сукачов і його приятелі Віталій Федоряк, Дмитро Рева, Лев Просвірнін. Їх також обвинувачували у скоєнні ще 7 терактів у містах України.
XS
SM
MD
LG