Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: затриманий росіянин створював групи для підготовки вибухів в Україні


Валентин Наливайченко
Валентин Наливайченко
Служба безпеки України повідомляє, що затриманий у Донецьку 37-річний громадян Росії займався створенням озброєної диверсійно-підривної групи для дестабілізації ситуації в Україні.

«Небезпека затриманого в тому, що це не звичайний злочинець, а підготовлений, фаховий диверсант. І така особа ходила по шахтарській землі з вибухівкою і створювала диверсійні групи для підготовки вибухів в громадських місцях з масовим перебуванням людей», – цитує сайт СБУ голову спецслужби Валентина Наливайченка.

«Це – груба робота іноземних спецслужб, причому в найгіршому її варіанті – диверсійному», – наголосив голова СБУ.

За даними Служби безпеки України, затриманий організував діяльність низки екстремістських груп, у тому числі забезпечив їх озброєнням та вибухівкою.

«Відомо, що він має досвід служби в гарячих точках Російської Федерації (Дагестані, Осетії). В ніч з 10 на 11 березня його затримали співробітники СБУ у взаємодії з міліцією. Серед його особистих речей виявлено компоненти для виготовлення вибухового пристрою, зокрема, речовину, схожу на пластид, і детонатори. Службою безпеки України розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статтею ст.263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)», – йдеться в повідомленні.

Наливайченко заявив, що головне завдання СБУ – запобігти скоєнню злочинів проти держави, проти громадян і убезпечити їх від диверсій. Тому особисто закликав усіх громадян – повідомляти про факти, підозри щодо можливих диверсій за телефоном довіри СБУ.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що МВС і СБУ затримали в Донецьку співробітника Головного розвідувального управління Збройних сил Росії.
XS
SM
MD
LG