Доступність посилання

ТОП новини

Голова Донецької ОДА запропонував замінити референдум соцопитуванням


Референдуму щодо статусу Донбасу не буде, бо для цього немає законодавства, заявив сьогодні голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, сьогодні суд має розглянути законність такого рішення міської й обласної рад.

Тарута заявив, що вимоги сепаратистів щодо референдуму не мають підстав, а рішення місцевої влади щодо оголошення місцевого референдуму розгляне суд.

«Щодо обласної сесії, там не було такого рішення. Там було рішення звернутися щодо ініціативи референдуму. Ми маємо працювати у законодавчому полі, це означає, що референдум можна проводити в межах всієї України, – сказав Сергій Тарута. – Ця риторика (щодо референдуму і відокремлення, – ред.) звучить тільки на вулиці. Якщо говорити з активами міст, то там такої риторики абсолютно немає. Тобто, це риторика майдану, але не риторика всього Донбасу».

Голова облдержадміністрації також запропонував альтернативу:влаштувати щось на кшталт соціологічного опитування, на яке винести всі ці питання. «Ми вчора піднімали це питання, може, дійсно, треба розробити певну форму, щоб люди висловили свою думку. Я вважаю, це дуже корисно. Ми скажемо – будь ласка, кожний жителю Донбасу, вислови свою думку з цього приводу!».

Обласний очільник також зауважив, що вихідні у Донецьку пройшли більш мирно, ніж це планували «режисери» масових заходів.

9 березня у місті відбулось кілька проросійських масових акції, учасники яких проявляли агресію щодо людей з українською національною символікою. Крім цього, учасники акцій знову замінили прапор під облдержадміністрацією на триколор і зривали національні прапори у центрі міста.
XS
SM
MD
LG