Доступність посилання

ТОП новини

Екс-президент Татарстану пропонує Мустафі Джемілєву зустрітися з Путіним


Мустафа Джемілєв
Мустафа Джемілєв
Колишній президент Татарстану Мінтімер Шаймієв пропонує Мустафі Джемілєву зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним, про це кореспонденту Радіо Свобода розповів сам народний депутат.

За його словами, сьогодні він вилітає до Москви, де наступного дня зустрічатиметься з Мінтімером Шаймієвим.

Мустафа Джемілєв розповів, що саме екс-президент Татарстану запропонував йому зустріч з Путіним. «Напевно, хочуть обговорити ситуацію в Криму і схилити на свій бік», – припустив політик.

Він також повідомив, що обговорив цю пропозицію з прем’єр-міністром України Ансенієм Яценюком й отримав згоду на те, щоб говорити з російським президентом про відведення військових Росії з Криму.

«Про останні рішення кримського парламенту точно не говоритиму», – зазначив Мустафа Джемілєв.

Сьогодні Верховна Рада Криму затвердила «Декларацію про незалежність Республіки Крим і міста Севастополя», про це повідомила прес-служба кримського парламенту. Також депутати підтримали постанову «Про гарантії відновлення прав кримськотатарського народу та його інтеграції в кримське співтовариство», яка передбачає державний статус кримськотатарської мови, квоти парламентського представництва і визнання системи Меджлісу-Курултаю.
XS
SM
MD
LG