Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ стурбовані обмеженням різноманіття ЗМІ в України


Дуня Міятович
Дуня Міятович
Представник Організації з безпеки і співпраці в Європі зі свободи засобів інформації Дуня Міятович висловила сьогодні занепокоєння з приводу вимог до операторів кабельного телебачення в Україні припинити ретрансляцію певних каналів із Росії.

Вона повторила заклик до влади не йти на ці «репресивні заходи». За її словами, заборона на такі передачі без юридичних підстав є формою цензури, і міркування національної безпеки не можуть використовуватися на шкоду свободі засобів інформації.

Міятович засудила державну пропаганду і розпалювання ненависті, що є, за її словами, елементом сучасної інформаційної війни. Але, вважає вона, кожен має право отримувати інформацію з найрізноманітніших джерел.

Вимикання каналів не є способом вирішити ці проблеми – їм треба протистояти аргументами і власними словами, мовиться у заяві.

Раніше сьогодні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення знову закликала припинити ретрансляцію передач російських телеканалів «Россия 24», ОРТ (Первый канал всемирная сеть), «РТР Планета», «НТВ-Мир» тих провайдерів програмних послуг, які ще не зробили цього раніше. Підставою для цього стало рішення Ради національної безпеки і оборони від 1 березня «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України» і звернення РНБО до Нацради від 6 березня.

Останнім часом державні чи прокремлівські російські засоби інформації ведуть масовану й цілеспрямовану антиукраїнську кампанію дезінформації, яка грубо спотворено висвітлює події в Україні і веде пропаганду на підтримку російського вторгнення до українського Криму і планів Кремля анексувати півострів.
XS
SM
MD
LG