Доступність посилання

ТОП новини

Янукович добровільно зрікся впливу на Україну – Чехія


Мілош Земан
Мілош Земан
Президент Чехії Мілош Земан заявив сьогодні, що «політик, який покинув свою власну країну, сам добровільно зрікся впливу на неї». Коментуючи нову заяву колишнього президента України Віктора Януковича, з якою той виступив у Росії, Земан звернув увагу, що Янукович міг поїхати на Схід України, міг залишитись на своїй землі, але «те, що він виїхав до Росії, свідчить про слабкість його позиції».

Земан також наголосив, що Янукович не дотримав слова, яке дав українському народові. Після обіцянки підписати угоду про асоціацію України з ЄС Янукович змінив позицію, «а я поважаю політиків, які виконують свої обіцянки чи заяви», сказав Земан. «Якщо своєї обіцянки Янукович не виконав, тоді саме він своїми діями викликав Майдан», – наголосив чеський президент.

На думку провідного чеського політика, питання про те, чи є Янукович досі президентом, чи ні, можна розглядати тільки у сфері «академічних дебатів».

За словами Мілоша Земана, на саміт країн Східного партнерства, який має відбутись у Празі у квітні і на який раніше був запрошений Віктор Янукович, він тепер запросив Олександра Турчинова – голову українського парламенту, який виконує обов’язки президента України.
XS
SM
MD
LG