Доступність посилання

ТОП новини

СБУ на Донбасі заявляє про намір Росії направляти диверсійні групи


В управлінні Служби безпеки України в Донецькій області заявили у вівторок, що Росія має намір насичувати регіон диверсійними групами, направляючи їх через нелегальні шляхи.

У такій групах не більш як дві особи, і «зрозуміло, що ці групи будуть формуватися тут в оформлені загони», – сказав начальник облуправління СБУ Валерій Іванов.

Він нагадав, що співробітники СБУ в ніч на вівторок затримали в Донецьку громадянина Росії, який прибув до України для формування диверсійних груп, про що вже повідомив на брифінгу в Києві голова СБУ Валентин Наливайченко.

Іванов, якого цитує агентство УНІАН, також наголосив, що нині в посиленому режимі працює весь оперативний склад управління. При цьому він зазначив, що ситуація в регіоні залишається тривожною.

«Я не приховую, що в нас усіх є серйозна стурбованість тими процесами, які відбуваються на території Донецької області. Це не тільки Донецьк, це Маріуполь, Горлівка, Слов’янськ, це Дзержинськ, Краматорськ. В цілому ситуація напружена», – сказав керівник обласного СБУ.

Раніше у вівторок у Києві голова Служби безпеки Валентин Наливайченко повідомляв, що в Донецьку був затриманий 37-річний громадянин Росії, який займався створенням озброєної диверсійно-підривної групи для дестабілізації становища в Україні. «Небезпека затриманого в тому, що це не звичайний злочинець, а підготовлений, фаховий диверсант», – сказав голова СБУ й наголосив, що це «груба робота іноземних спецслужб, причому в найгіршому її варіанті – диверсійному».
XS
SM
MD
LG