Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: затримано шпигунську групу Збройних сил Росії


Сьогодні вночі співробітники управління Служби безпеки України в Херсонській області виявили і затримали розвідгрупу Збройних сил Росії, яка проникла на територію регіону з Криму поза пунктами контролю, повідомляє сайт СБУ.

Як мовиться в повідомленні, метою цієї розвідгрупи було вивчення оперативної обстановки, отримання даних про передислокацію і ступінь готовності підрозділів Збройних сил України на території Херсонської області.

Група іноземців проводила розвідку стосовно 3-го зенітно-ракетного дивізіону (місто Каховка), 208-ї зенітно-ракетної бригади, підрозділу 79-ї автомобільної бригади, повідомляють в СБУ.

Ватажком групи є офіцер військової розвідки Збройних сил Росії, 1981 року народження, уродженець Рязанської області. Затриманий незаконно використовував паспорт громадянина України на ім’я Арбузова Євгена Сергійовича, 1986 року народження, мовиться в повідомленні.

У своєму поясненні після затримання він визнав, що збирав інформацію розвідувального характеру: координати розташування блокпостів прикордонних військ, розташування частин підрозділів Збройних сил України, кажуть в СБУ.

Вчора голова Служби безпеки Валентин Наливайченко повідомив, що в Донецьку був затриманий 37-річний громадянин Росії, який займався створенням озброєної диверсійно-підривної групи для дестабілізації становища в Україні.
XS
SM
MD
LG