Доступність посилання

ТОП новини

У Росії порушили справу проти посадовців ГПУ за провадження проти командувача ЧФ


Олександр Вітко
Олександр Вітко
Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти посадових осіб Генеральної прокуратури України за відкриття ними кримінального провадження проти командувача російського Чорноморського флоту Олександра Вітка.

Як мовиться в повідомленні прес-служби Слідчого комітету Росії, порушення кримінальної справи проти Вітка російське слідство вважає таким, що спрямоване на дестабілізацію ситуації в Криму.

Росія запевняє, що командувач Чорноморського флоту, будучи громадянином Росії й офіцером російських збройних сил, діяв і діє в суворій відповідності до російсько-українських угод про базування російського флоту на Україні.

Слідчий комітет Росії впевнений, що інкриміновані Вітку звинувачення не мають під собою законного підґрунтя.

У зв’язку із цим у рамках кримінальної справи встановлюються конкретні посадові особи Генпрокуратури України, що ухвалили «незаконне рішення», яких притягнуть до кримінальної відповідальності відповідно до російського законодавства й норм міжнародного права, мовиться в заяві.

5 березня Генпрокуратура України відкрила кримінальне провадження проти командувача Чорноморського флоту Росії віце-адмірала Вітка за підозрою в здійсненні диверсій у Криму.

Російські військові з кінця лютого щодня роблять спроби захопити чи заблокувати військові частини Збройних сил України в Криму, а також домагаються від українських військовослужбовців зрадити присязі.
XS
SM
MD
LG