Доступність посилання

ТОП новини

Москва дозволила Києву виконати спостережний політ над Росією – Міноборони Росії


Український літак виконає спостережний політ над територією Російської Федерації на прохання Києва, повідомив заступник міністра оборони Росії Анатолій Антонов.

«11 березня українська сторона звернулася до нас із запитом про проведення так званого надзвичайного спостережного польоту над територією Російської Федерації. Така місія запитується вперше в рамках Договору з відкритого неба з моменту його підписання в 1992 році. Й хоча жодних зобов’язань ми щодо прийому українського літака не маємо, ми ухвалили рішення дозволити спостережній групі здійснити такий політ», – заявив Антонов.

«Розраховуємо, що наші сусіди переконаються в тому, що ніякої військової діяльності, що загрожує безпеці України, російські збройні сили на її кордоні не ведуть», – додав заступник міністра.

Антонов також заявив, що російські військові навчання в Західному та Центральному військових округах 3 березня завершили активну фазу, а 7 березня всі військові підрозділи повернулися в місця постійної дислокації.

Вчора виконувач обов’язків міністра оборони Ігор Тенюх заявив, що на південно-східних кордонах України й у Криму перебуває 220 тисяч російських військових.
XS
SM
MD
LG