Доступність посилання

ТОП новини

У Криму зник ще один активіст української громади


Сергій Ковальський
Сергій Ковальський
Один з координаторів кримського Євромайдану, активіст української громади Криму Сергій Ковальський близько доби не виходить на зв’язок, повідомили колеги активіста.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, востаннє він телефонував зранку вівторка, повідомивши, що не зможе прийти на мітинг проти приєднання Криму до Росії з міркувань безпеки, оскільки йому погрожують невідомі.

Учора ввечері і сьогодні протягом всього дня його телефон уже не відповідав.

Раніше він заявив, що до викрадення його батька Анатолія Ковальського більш як 3 доби тому причетний самопризначений прем’єр-міністр Криму Сергій Аксьонов.

Доля голови Всекримської української ради, координатора кримського Євромайдану Андрія Щекуна і голови Піклувальної ради Української школи-гімназії Сімферополя Анатолія Ковальського, викрадених 9 березня у Сімферополі, досі не відома. Інформацією про їхнє перебування не володіє жодна правоохоронна структура Криму.

За даними, зібраними Радіо Свобода з різних джерел, на Андрія Щекуна та Анатолія Ковальського напали невідомі на залізничному вокзалі Сімферополя , коли ті отримували передачу з Києва. Кілька осіб з пов’язками «дружинник АРК» на руках витягнули з вагона, грубо обшукали і потягнули до лінійного відділення транспортної міліції на вокзалі. Правоохоронці відмовилися оформляти протокол, тоді нападники зателефонували своєму керівництву. Згодом за затриманими приїхали невідомі і забрали Щекуна і Ковальського із собою.
XS
SM
MD
LG