Доступність посилання

ТОП новини

Мустафа Джемілєв: щодо Криму Путін усе вирішить сам


Мустафа Джемілєв
Мустафа Джемілєв
Народний депутат, багаторічний лідер Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, який сьогодні розмовляв у Москві з президентом Росії Володимиром Путіним, сказав Радіо Свобода, що, на його думку, рішення щодо Криму російський керівник ухвалить сам.

За словами Джемілєва, з перебігу розмови в нього склалося враження, що Путін залишає за собою остаточне слово з цього питання. Джемілєв припускає, що після незаконного референдуму у Криму можливі і анексія півострова Росією, і заява Путіна, що Росія як країна-гарант безпеки України проти перегляду кордонів, але висуває умови на кшталт підвищення статусу чи розширення повноважень для Криму.

Як розповів Джемілєв, Путін у відповідь на слова, що кримські татари категорично проти поділу України і проти референдуму, який вважають незаконним, заявляв, що треба вислухати думку, як він висловився, «народу Криму».

Путін також обіцяв вирішувати «ті проблеми кримськотатарського народу, які багато років не вирішувалися», розповів Джемілєв.

Перед цією розмовою Джемілєв заявляв, що має намір заявити Путіну про необхідність вивести російські війська з території Криму.

Лідер кримських татар поїхав до Москви на запрошення колишнього президента республіки Татарстан у Росії Мінтімера Шаймієва, який запропонував йому організувати зустріч із Володимиром Путіним.

Мустафа Джемілєв сказав, що обговорив цю пропозицію з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком й отримав згоду на те, щоб поспілкуватися з президентом Росії про відведення російських військових із Криму.
XS
SM
MD
LG