Доступність посилання

ТОП новини

Конституційний суд починає слухання про кримський референдум у четвер


Конституційний суд завтра, 13 березня, почне у формі письмового слухання розгляд справи за конституційними поданнями щодо конституційності постанови Верховної ради Криму про проведення загальнокримського референдуму, повідомила сьогодні прес-служба суду.

Такі подання надійшли від виконувача обов’язків президента, голови Верховної Ради, а також від уповноваженого Верховної Ради з прав людини, мовиться в повідомленні.

Минулого тижня Верховна рада Криму на закритому засіданні ухвалила рішення про приєднання півострова до Росії і призначила на 16 березня референдум про це, на який виносяться два альтернативі питання: «Ви за возз’єднання Криму з Росією на правах суб’єкта Російської Федерації?» або «Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?». Вчора Верховна рада Криму також ухвалила «декларацію про незалежність» півострова і вирішила, що голосування за першим варіантом, про «возз’єднання» з Росією, вважатиметься голосуванням на підтримку цієї «незалежності» з тим, щоб відразу втратити її і вступити до Росії.
XS
SM
MD
LG