Доступність посилання

ТОП новини

Харківська міськрада хоче заборони на «віче-референдум» про федералізацію


Міська рада Харкова подаватиме позов до суду про обмеження права громадян на проведення масових заходів у місті на найближчі вихідні шляхом заборони цих заходів, повідомила прес-служба міськради.

Ідеться про так зване «віче-референдум» із приводу федералізації, яке проросійські сили хочуть влаштувати в неділю, 16 березня, одночасно з незаконним кримським референдумом.

Позовну заяву до організаторів цього заходу міськрада подасть, як мовиться в повідомленні, з метою запобігти масовим заворушенням чи злочинам, для захисту прав і свобод громадян, щоб не допустити маніпуляцій громадською думкою, спрямованих на порушення територіальної цілісності країни, враховуючи напружену суспільно-політичну ситуацію в Україні.

Громадське об’єднання «Захисники Харкова», що об’єднує громадські й політичні організації проросійських поглядів, заявляло, що планує в неділю на площі Свободи в Харкові провести «віче-референдум», на яке винести питання про «федералізацію і самовизначення Харкова і Харківської області». При цьому навіть серед самих організаторів немає єдності щодо «легітимності» такого «референдуму», повідомляє кореспондент Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG