Доступність посилання

ТОП новини

В Абхазії зникли українські журналісти з «1 + 1» – телеканал


Телеканал «1 + 1» повідомив сьогодні, що знімальну групу його «Телевізійної служби новин» могли викрасти в Абхазії, сепаратистському регіоні Грузії.

За повідомленням, зв’язок із кореспондентом Наталкою Піснею і оператором Сергієм Кисельовим зник сьогодні в той час, як вони перебували в Абхазії, зупинившись в одному з місцевих готелів.

«За останньою інформацією, яку повідомила Пісня керівництву каналу, адміністрація готелю попросила журналістів нікуди не відлучатися, мовляв, із ними хочуть поговорити працівники місцевих структур служб безпеки. Після цього знімальну групу «1 + 1» повезли на допит у невідомому напрямку. Це остання інформація, яка надходила від журналістів ТСН. Зараз із ними немає зв’язку», – мовиться в заяві прес-служби каналу, як її цитує видання «Українська правда».

Раніше сьогодні затримували ще одну знімальну групу ТСН «1 + 1», яка намагалася дістатися до іншого сепаратистського регіону Грузії, Південної Осетії. Редактора Ганну Боку і оператора Павла Бондаренка затримала більш як на п’ять годин поліція в сусідній Північній Осетії на Північному Кавказі в Росії, заявивши, що йдеться про «профілактику». Як повідомила Ганна Бока телефоном Радіо Свобода, у відділку поліції журналістам пояснили, що є вказівка перепиняти всіх українців через становище в Україні.

Наразі не відомо, чи мали журналісти обох груп дозволи відвідувати сепаратистські регіони від влади Грузії.
XS
SM
MD
LG