Доступність посилання

ТОП новини

Під Радою вимагали люстрації й звільнення Тенюха й Авакова


Під Радою вимагали люстрації й звільнення Тенюха та Авакова
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00
Під стінами Верховної Ради одночасно відбулося два пікети з вимогами розпочати процес люстрації і вжити невідкладних дій щодо урегулювання ситуації у Криму.

Активісти ініціативи «Воля» заявляють, що люстрацію слід почати з організаторів та виконавців репресій проти активістів Майдану – суддів, що ухвалювали незаконні рішення, й тих, хто віддавав злочинні накази – Віктора Януковича і його найближчого оточення.

За словами Єгора Соболєва, закон про люстрацію суддів вже зареєстрований у парламенті й очікує на голосування. Законопроект про люстрацію Віктора Януковича і ще шістьох колишніх українських високопосадовців розроблений і запропонований усім членам парламентської коаліції «Європейський вибір», сказав Соболєв.

Водночас разом із люстраційними вимогами під Верховною Радою активісти нещодавно створеної координаційної ради патріотичного блоку «Майдан» вимагали відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та виконувача обов’язків міністра оборони України Ігора Тенюха. На думку активістів, Тенюх та Авоков засвідчили свою некомпетентність у позитивному вирішенні ситуації у Криму.

Минулого тижня Верховна Рада Криму на закритому засіданні ухвалила рішення про приєднання півострова до Росії і призначила на 16 березня референдум з цього приводу. Протягом трьох тижнів на території Автономної республіки Крим перебувають озброєнні військовослужбовці Росії, проте на них немає розпізнавальних знаків. Вони постійно блокують українські військові частини.
XS
SM
MD
LG