Доступність посилання

ТОП новини

Росія ще не визначилась щодо участі у моніторинговій групі ОБСЄ в Криму – посол Швейцарії


Військові спостерігачі ОБСЄ під час переговорів із представниками проросійських сил на пропускному пункті у Чонгарі на шляху до Криму, 7 березня 2014 року
Військові спостерігачі ОБСЄ під час переговорів із представниками проросійських сил на пропускному пункті у Чонгарі на шляху до Криму, 7 березня 2014 року
Найближчим часом Росія може визначитись щодо участі у міжнародній групі під егідою ОБСЄ, яка шукатиме шляхи розв’язання кримської кризи. Про це сьогодні в Києві повідомив посол Швейцарії Крістіан Шененберґер.

За його словами, напередодні про це говорили телефоном президенти Швейцарії, яка головує в ОБСЄ, і Російської Федерації – Дідьє Буркгальтер і Володимир Путін.

«Ця антикризова, чи то контактна: група шукатиме шляхи розв’язання кризи у Криму і деескалації ситуації. До складу групи погодились увійти фахівці ОБСЄ, держави-гаранти суверенітету і територіальної цілісності України та сама Україна. Ми сподіваємось найближчим часом почути пропозиції Росії. Ця група має стати платформою для обговорень усіх можливих шляхів виходу з кризи», – наголосив посол Швейцарії.

За його словами, нині у Відні країни – члени ОБСЄ обговорюють можливість створити моніторингову групу для аналізу ситуації у Криму і в інших регіонах України. Наразі в ОБСЄ очікують почути позицію Росії з приводу створення такої групи, поінформував Шененберґер.

ОБСЄ має в Україні мандат на внесок у деескалацію ситуації у Криму, на стабілізацію ситуації і на допомогу Україні подолати кризу, заявив Шененберґер.
XS
SM
MD
LG