Доступність посилання

ТОП новини

Росія проводить нові військові навчання на кордоні з Україною


Російські військові проводять навчання у Південному військовому окрузі поблизу кордону з Україною, повідомляє Міністерство оборони Росії.

За повідомленням, участь у навчаннях візьмуть близько 8,5 тисяч артилеристів, задіяна велика кількість ракетно-артилерійського озброєння, військової та спеціальної техніки, у тому числі реактивні системи залпового вогню «Град-М», «Ураган», «Смерч», 152-мм самохідні гаубиці «Мста-С», самохідні артилерійські знаряддя «Нона», 100-мм протитанкові гармати «Рапіра».

Як заявляють у російському Міноборони, метою навчань є координація дій між артилерією і мотострілковими, танковими, десантно-штурмовими підрозділами і морською піхотою.

За повідомленням, близько половини занять будуть проводити вночі. Доки триватимуть заняття – не повідомляють.

Попередні російські військові навчання на кордоні з Україною, за даними Міноборони Росії, завершилися 4 березня. Тоді Росія заперечувала зв’язок між проведенням навчань і вторгненням у Крим.

Виконувач обов’язків міністра оборони Ігор Тенюх раніше заявляв, що на південно-східних кордонах України й у Криму перебуває 220 тисяч російських військових.
XS
SM
MD
LG