Доступність посилання

ТОП новини

Самооборона Майдану заявляє, що повернула всі автомобілі Януковича


Самооборона віддала автомобілі Януковича – сотник
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00
Усі автомобілі з «автопарку Януковича» перебувають у гаражі в «Межигір’ї» і на стоянках МВС, заявив сотник Самооборони Майдану Анатолій Жорновой.

«Два автомобілі повернули МВС, ще один наразі їде у напрямку до «Межигір’я» для паркування в гаражі», – сказав Жорновой на прес-конференції сьогодні в Києві.

За його словами, ці автомобілі не зареєстровані на жодного власника. Після вилучення машини були направлені до «Межигір’я», а два авто – Range Rover і Меrcedes – були розподілені в тимчасове користування сотнями Самооборони для оперативної роботи.

22 лютого на складі в селищі Гостомель, що за 40 кілометрів від Києва, активісти Майдану знайшли 13 елітних автомобілів. Серед них ті, що належали до автопарку молодшого сина Віктора Януковича, і авто з кортежу самого колишнього президента. Загальна вартість обраховується мільйонами гривень. Втім, невдовзі частина автомобілів зникла. Помітили два з них випадково в одному з гаражних кооперативів Києва. В ту ж ніч активістів, які хотіли передати машини міліції, обстріляли невідомі. Загиблих немає, хоча стріляли як гумовими, так і бойовими кулями.

Розслідування, проведене Радіо Свобода, показало, що до зникнення автомобілів причетна «11-а сотня» Самооборони Майдану і її керівник.
XS
SM
MD
LG