Доступність посилання

ТОП новини

Закон «Про вищу освіту» Рада розгляне наступного пленарного тижня – Квіт


Сергій Квіт
Сергій Квіт
Законопроект «Про вищу освіту», який був підготовлений робочою групою під керівництвом ректора Київського політехнічного інституту Михайла Згуровського і схвалений громадськістю, буде винесений на розгляд Верховної Ради вже наступного пленарного тижня. Про це повідомив міністр освіти Сергій Квіт.

«Над цим законом освітянська громадськість працювала повних два роки. Це закон групи Згуровського. Ми всі до нього долучалися. Це були освітяни, представники профспілок, студентських організацій. Це була дуже плідна робота. Прийняття цього закону змінить усі правила гри у вищій освіті», – пообіцяв міністр.

Законопроектом Згуровського зокрема передбачено збільшення автономії вишів.

Раніше у Верховній Раді було зареєстровано три законопроекти «Про вищу освіту»: групи депутатів від Партії регіонів, опозиційний законопроект, що розроблявся під керівництвом теперішнього керівника профільного комітету парламенту Лілії Гриневич і законопроект розроблений на основі тексту законопроекту Міносвіти робочою групою під керівництвом ректора КПІ Згуровського та поданий Віктором Балогою.
XS
SM
MD
LG