Доступність посилання

ТОП новини

Міністр фінансів США радиться з Яценюком про позику


Арсеній Яценюк під час перебування у США
Арсеній Яценюк під час перебування у США
Міністр фінансів США Джейкоб Лью звернувся сьогодні до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням подати пропозиції про те, як краще сформулювати угоду про позику, щоб вона найкраще відповідала бажанню українського уряду здійснити масштабні реформи.

Під час їхньої зустрічі у Вашингтоні співрозмовники обговорили плани економічних реформ уряду України, пакет допомоги США для України і переговори України з Міжнародним валютним фондом про програму позики, повідомив Мінфін США.

Американський міністр, зокрема, наголосив, що міжнародна спільнота готова допомогти Україні у втіленні необхідних реформ.

Він також окреслив можливу позикову гарантію США для України, яка має доповнити міжнародну допомогу, і умови цієї гарантії, яка чекає на схвалення в Конгресі, мовиться у повідомленні.

Лью і Яценюк також погодилися, що необхідне ухвалення у США законодавства про зміни квот у МВФ, щоб максимально збільшити підтримку України міжнародною спільнотою, повідомило американське міністерство.

Учора комітет із закордонних відносин Сенату Конгресу США схвалив законопроект, який має дозволити надання Україні позикових гарантій Сполучених Штатів на суму в 1 мільярд доларів, а також запровадження економічних санкцій та візових обмежень проти осіб, причетних до підриву безпеки й стабільності України – в першу чергу проти російських посадовців через вторгнення Росії до України. Крім того, документ передбачає і санкції проти причетних до придушення противладних демонстрацій в Україні.

У законопроекті є також пункти, які пропонують реформи квотування в Міжнародному валютному фонді. Як вважають, ці пункти є проблемними для схвалення повним складом Сенату.

Крім того, для набуття чинності перед підписом президента необхідно, щоб такий же законопроект схвалила і Палата представників Конгресу, де реформа МВФ теж викличе спротив. Наразі там схвалили тільки надання Україні позикових гарантій на 1 мільярд доларів.

Прем’єр-міністр України вчора і сьогодні перебуває з візитом у США на запрошення президента Барака Обами.
XS
SM
MD
LG