Доступність посилання

ТОП новини

Зниклий у Криму активіст Євромайдану Ковальський знайшовся – журналісти


Сергій Ковальський, архівне фото
Сергій Ковальський, архівне фото
Координатор руху «Євромайдан-Крим» Сергій Ковальський, доля якого була невідома з вечора 11 березня, вийшов сьогодні на зв’язок і повідомив, що перебуває в безпеці поза межами Криму, інформує кримський Центр журналістських розслідувань.

За цим повідомленням, Ковальський розповів, що друзі влаштували йому охорону, і якраз 11 березня, коли в Сімферополі відбувався мітинг проти референдуму, ці охоронці попередили його: є інформація про замовлення викрасти його. Відтак охоронці забрали його телефони задля безпеки, і два дні він не виходив на зв’язок. Протягом цього часу Ковальський із охоронцями вибирався з Криму.

Сергій Ковальський запевнив, що охоронці діяли в його інтересах, і повідомив, що нині перебуває «в іншому регіоні України».

Наразі далі не відома доля його батька, голови Піклувальної ради Української школи-гімназії Сімферополя Анатолія Ковальського, який зник у Криму ще 9 березня. За даними джерел Радіо Свобода, Анатолія Ковальського викрали за наказом самопроголошеного кримського прем’єра Сергія Аксьонова.
XS
SM
MD
LG