Доступність посилання

ТОП новини

Путіну і Януковичу поставили діагноз (огляд преси)


Київ – Гіпертоксична шизофренія – такий діагноз в ефірі «Ехо Москви» поставили Володимиру Путіну російські психіатри. За психотипом Путін – параноїк, людина оборонної свідомості. Але під впливом зовнішніх складних подій параноїк може стати шизофреніком. Що це означає? Президент Росії вирішив, що він велика людина і може вершити долю історії. Що ж до Віктора Януковича, то як продовжує інформувати, посилаючись на висновки психіатрів, газета «Факти», у нього наявний патологічний розлад особистості, в народі званий психопатією. Вони черстві до чужого болю, їх турбує лише власний біль. Відповідно, у них домінують власні афекти й емоції. Американські та європейські дослідження, що стосуються психопатії, свідчать про те, що особисто досягти бажаного результату можна, якщо на боці того, хто намагається домовлятися, діє сила, яка психопата буде лякати і зупиняти. Домовитися ж з ним про те, що особисто йому нецікаво, практично неможливо, тому що маніпулятор до останнього буде викручуватися і намагатися обвести вас навколо пальця. Перевиховати Януковича в його віці, на жаль, вже не можна: гнучкість мозку – мінімальна. Цій людині будь-яке зусилля над собою заради інших потребує дуже великої праці.

«Газета по-українськи» також знайомить з діагнозом психіатрів Януковичу і Путіну. Вони вважають, що у Януковича викривлена картина реальності. Він повинен сісти в тюрму або піти в монастир. Тоді йому вдасться зберегти внутрішнє «я».

Кримінальний портрет кримського самозванця і маріонетки Москви Сергія Аксьонова добре відомий правоохоронцям, але не громадськості, констатує газета «Україна молода». У кримінальному світі та серед оперативників правоохоронних органів Аксьонов більше відомий як «Гоблін» або «Аксен». Тож не дивно, що саме у бандитський спосіб, спираючись на озброєних «зелених чоловічків», «Гоблін» став таким собі «бригадиром» півострова. Раніше так захоплювалися підприємства інших авторитетів, робився переділ сфер впливу, після послаблення тієї чи іншої «бригади», от тільки нині масштаби бандитського «наїзду» значно більші. Докладніше про кримінальне минуле Сергія Аксьонова «Україна молода» розповідає в статті «Кримський «Гоблін».

Це така традиція російських спецслужб – ставити людей, які є ніким або ж із кримінальним минулим, стверджує експерт тижневика «Країна». Він нагадує, що за Аксьоновим – замовні вбивства та неодноразові кримінальні розбірки зі стрільбою 1996 року. Що ж до кримчан, які не протестують проти нього, то вони, на думку експерта, просто в шоці, бояться і сидять удома.

До завершення реєстрації кандидатів на президентське крісло залишилося кілька днів, утім Центральна виборча комісія не отримала жодної відповідної заяви. Пасивність претендентів на посаду глави держави більшість експертів пов’язують із критичною ситуацією у Криму. Як прогнозує експерт газети «День», на нинішніх виборах вже не буде боротьби силових та адміністративних ресурсів, це буде боротьба підмін ідей. Якщо, наприклад, йтиме дискусія про зовнішньополітичний курс, то говоритимуть не про переваги від інтеграції з Європейським чи Митним союзом із цифрами та аргументацією, а підніматимуть тему геїв у Європі або лякатимуть «Русским миром» в Митному союзу. Про інші особливості нинішніх президентських перегонів, а також кримський аспект у них, йдеться в статті «Як забезпечити виборчі права кримчан?».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG