Доступність посилання

ТОП новини

МВФ починає з Україною переговори про позику – керівник


Керівництво Міжнародного валютного фонду попросило членів місії для з’ясування фактів, які перебувають в Україні, залишитися там і почати переговори про програму допомоги, повідомила в четвер директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард.

За її словами, до такого висновку дійшли за результатами роботи групи, яка від 4 березня зробила добрий поступ в оцінці ситуації в Україні.

Тепер ця група працюватиме з владою України, щоб розробити програму економічних реформ, яка має привести до розумного економічного керування і сталого зростання, при цьому захистить соціально вразливі верстви і відповідатиме вимогам МВФ для здобуття підтримки, мовиться в заяві.

Місія планує завершити роботу до 21 березня, повідомила керівник МВФ.

У середу вона зустрічалася у Вашингтоні з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком і висловила готовність МВФ допомогти Україні на її шляху до економічної стабільності й добробуту.

У вівторок міністр фінансів Олександр Шлапак заявляв, що інтенсивні переговори з місією Міжнародного валютного фонду, а також робота уряду щодо скорочення державних видатків дають змогу очікувати надходження першого траншу коштів у рамках програми співпраці з фондом уже у квітні.

В МВФ днями заявляли, що були вражені рішучістю нового керівництва України, його почуттям відповідальності та налаштованістю на проведення економічних реформ і забезпечення прозорості.

Арсеній Яценюк заявляв раніше, що його уряд виконає всі вимоги Міжнародного валютного фонду для отримання позики – за його словами, «з тієї простої причини, що в нас немає іншого вибору». Уряд України оцінює бажаний обсяг програми фінансової допомоги від МВФ щонайменше в 15 мільярдів доларів.

Європейський союз і США заявляли, що підтримають багатосторонню програму допомоги Україні з участю низки країн і їхніх об’єднань, а також міжнародних фінансових інституцій, у першу чергу МВФ.
XS
SM
MD
LG