Доступність посилання

ТОП новини

Суд бере Кернеса під частковий домашній арешт


Печерський районний суд Києва обрав сьогодні міському голові Харкова Геннадієві Кернесу частковий домашній арешт як запобіжний захід.

Він зобов’язаний залишатися вдома з 21-ї години до 7-ї ранку, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна». Термін обмеження – два місяці.

Сам Кернес заявив, що муситиме також здати закордонний паспорт і не виїжджати за межі Харкова.

Раніше в четвер заступник генерального прокурора Олексій Баганець заявляв, що Геннадія Кернеса повідомили про підозру у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (катування) та ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу.

За його словами, Генеральна прокуратура прийняла до розслідування кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі двох євромайданівців у Харкові.

За даними, які внесені в ЄРДР органами внутрішніх справ, значиться, що організацією цих злочинних дій керував Кернес, сказав Баганець, як його цитує прес-служба Генпрокуратури.

Він додав, що потерпілі активісти знімали на відео зустріч, яка проходила в одному з готелів Харкова. «Вони зафіксували автомобілі з російськими номерними знаками і цей готель на відео, після цього їх наздогнали на машинах, заблокували рух, витягнули з авто, побили, доставили в готель і утримували кілька годин, завдаючи тілесних ушкоджень», – розповів Баганець.
XS
SM
MD
LG