Доступність посилання

ТОП новини

У Сумах знову вмикають російські телеканали


Деякі сумські провайдери кабельного телебачення у четвер знову почали транслювати російські телеканали, які вимикали в середу на заклик Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

За їхніми словами, на такий крок вони мусили піти «після численних дзвінків невдоволених глядачів».

Зокрема, працівники телерадіокомпанії «Майбуття» кажуть, що підтримали звернення Нацради, проте не можуть нехтувати договорами, укладеними зі своїми абонентами, тому відновили трансляцію російських каналів і наразі чекають подальших рішень ради.

У вівторок Національна рада з питань телебачення і радіомовлення заявила, що вимагає припинити ретрансляцію передач російських телеканалів «Россия 24», ОРТ (Первый канал всемирная сеть), «РТР Планета», «НТВ-Мир» тих провайдерів програмних послуг, які ще не зробили цього раніше. Підставою для цього стало рішення Ради національної безпеки і оборони від 1 березня «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України» і звернення РНБО до Нацради від 6 березня.

Останнім часом державні чи прокремлівські російські засоби інформації ведуть масовану й цілеспрямовану антиукраїнську кампанію дезінформації, яка грубо спотворено висвітлює події в Україні і веде пропаганду на підтримку російського вторгнення до українського Криму і планів Кремля анексувати півострів.
XS
SM
MD
LG