Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура перевіряє компанії, наближені до Курченка – Голомша


Сергій Курченко
Сергій Курченко
Генеральна прокуратура перевіряє комерційні фірми, які в той чи інший спосіб наближені до українського бізнесмена Сергія Курченка, на предмет отримання та легалізації у незаконний спосіб державних коштів, повідомив у четвер перший заступник генерального прокурора Микола Голомша.

За його словами, які наводить агентство УНІАН, уже організовано перевірку однієї компанії, яка «наближена до одного відомого молодого бізнесмена, наближеного до найвищих посадових осіб».

Як сказав Голомша, відкрите кримінальне провадження за фактом легалізації 700 мільйонів гривень.

Крім того, він повідомив, що вивчається знайдений платіжний документ, за яким щодня переводилося у готівку до 650 мільйонів гривень, а загальна сума сягнула 31 мільярда гривень.

У свою чергу, заступник генпрокурора Олексій Баганець додав, що за фактами діяльності фірм, пов’язаних із Сергієм Курченком, у розслідуванні Генпрокуратури перебувають два провадження, а одне – в МВС, і їх планують об’єднати в одне провадження.

Виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв минулого тижня, за фактами діяльності групи СЄПЕК, очолюваної Сергієм Курченком, порушено 11 кримінальних справ. За даними МВС, Курченко привласнив близько 7 мільярдів гривень бюджетних коштів. МВС заявляло, що встановило схему незаконного ввезення на територію України та реалізації нафтопродуктів групою компаній «Східноєвропейська паливно-енергетична компанія».
XS
SM
MD
LG