Доступність посилання

ТОП новини

У Криму масово протестують проти «референдуму»


У Криму люди вийшли проти «референдуму»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:05 0:00
Понад 40 тисяч кримчан узяли в п’ятницю участь у масових акціях протесту проти «всекримського референдуму» про приєднання півострова до Росії, повідомили у Меджлісі кримськотатарського народу.

Акції пройшли в усіх регіонах Криму, але найбільш масовими були в Сімферополі, Бахчисараї, Білогірську, Джанкойському і Кіровському районах.

Тисячі людей вийшли вздовж головних автошляхів півострова й утворили живі ланцюжки на знак протесту проти відриву Криму від України. Вони тримали в руках українські і кримськотатарські прапори, плакати з написами: «Ні війні», «Ні референдуму», «Крим – це Україна», «Військові, повертайтеся до своїх гарнізонів» тощо.

Учасники акцій скандували; «Крим – Україна!» , «Слава Україні! Героям слава», «Україна – понад усе!», «Мир! Крим! Україна!», «Крим! Батьківщина! Меджліс!», «Крим – Україна, єдина країна!», – а також «Ми сильні духом, ми сильні серцем, ми та Україна – єдина країна!».

«Всекримський референдум» про приєднання до Росії пройде у Криму 16 березня. Конституційний суд України визнав його незаконним.
XS
SM
MD
LG