Доступність посилання

ТОП новини

Комітет міністрів Ради Європи висловлює занепокоєння планами «референдуму» у Криму


Комітет міністрів Ради Європи висловлює занепокоєння планами «референдуму» у Криму

Комітет міністрів Ради Європи висловив у п’ятницю глибоке занепокоєння через намір провести «референдум» про статус Криму, не схвалений владою України.

В ухвалі комітету також схвалено рішення генерального секретаря Ради Європи подати питання щодо законності цього «референдуму» на розгляд Венеційської комісії.

Комітет міністрів, що є головним керівним органом Ради Європи, також знову висловив солідарність із Україною і її народом і наголосив на важливості знайти політичний вихід із ситуації, що склалася після вторгнення до Криму Росії.

Комітет також закликав владу України скористатися досвідом Венеційської комісії у реформуванні Конституції і схваленні нового виборчого законодавства.

Крім того, Комітет міністрів у відповідь на запит влади України вирішив, щоб Консультативний комітет Рамкової конвенції про захист національних меншин розглянув становище з національними меншинами в Україні й якнайшвидше доповів про результати, а також звернувся до генерального секретаря з проханням подати пропозиції про шляхи допомоги Україні в підготовці до президентських виборів 25 травня, мовиться в тексті ухвали.

У Міністерстві юстиції України раніше висловлювали сподівання, що Венеційська комісія Ради Європи розгляне висновки щодо узгодження з конституційними принципами оголошеного у Криму «референдуму» про вступ до Росії на пленарній сесії 21–22 березня.

«Референдум» щодо вступу Криму до Росії має відбутися вже в неділю, 16 березня.
XS
SM
MD
LG