Доступність посилання

ТОП новини

Голова Чечні хоче бути у списку для санкцій через Україну


Голова Чеченської республіки в Росії Рамзан Кадиров заявив, що не засмутиться, якщо потрапить до списку для санкцій ЄС через Україну, повідомляє в суботу російське агентство ІТАР-ТАСС.

За його словами, він, навпаки, образиться, якщо буде в тому списку не на першому місці, і буде радий бути в ньому поруч із «вартими поваги людьми, які стоять на сторожі інтересів своєї країни».

«Бандерівці вбивають ні в чому не винних людей, а Європа і США приймають у себе головних терористів. Повнісінька сваволя. А в нас сильна держава, і ніякими санкціями й погрозами вони не доможуться того, що вони вчинили в інших країнах. Ми стоїмо на захисті своєї Батьківщини», – наводить агентство слова Кадирова.

Європейський союз, як і Сполучені Штати Америки, заявляв, що, якщо Росія не доможеться від проросійської фактичної влади Криму скасування призначеного на неділю «референдуму» про вступ півострова до її складу, вже в понеділок будуть запроваджені персональні санкції проти низки російських і фактичних кримських посадовців, а в разі дальшого загострення ситуації настануть і економічні санкції проти Росії. В західній і російській пресі з’являлися різні спекуляції щодо того, хто саме потрапить до списку для цих санкцій.

Рамзан Кадиров керує Чечнею з 2007 року, за словами критиків, як одноосібний диктатор, непримиренний до будь-якого прояву незгоди. Його влада зазнає постійної критики правозахисників через постійні порушення прав людини, включно з убивствами, викраденнями чи катуваннями його супротивників. Рамзан Кадиров також відомий своїм демонстративно підлабузницьким ставленням до центральної влади Росії, особливо до її президента Володимира Путіна.
XS
SM
MD
LG