Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові після перестрілки затримано близько 30 учасників конфлікту – Аваков


У Харкові унаслідок нічної перестрілки в офісі «Просвіти» затримано близько 30 учасників конфлікту з обох боків. Про це на своїй сторінці у «Фейсбуку» написав виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«За підсумками нічної перестрілки радикалів у Харкові... До ранку ситуація розрядилася. На місці зіткнення працюють криміналісти. Затримано близько 30 осіб з обох боків конфлікту. Двоє убитих, кілька осіб поранено, зокрема важко поранено міліціонера. У обох сторін вилучена зброя. Тривають слідчі дії», − написав Аваков.



Він також звернувся до журналістів з проханням не піддаватися на провокації і критично оцінювати те, що відбувається.

«Окремо звертаюся до журналістів, активістів з усіх боків, українців. Не дайте вами маніпулювати! Припиніть істерику. Ситуація і так не проста. Не слід її розігрівати порадами «швидких» рішень. Не варто схиляти до прямого зіткнення людей у такій наелектризованій обстановці. Думайте про слова, які говорите і пишете. Це не гра в стратегії і солдатики – це реальні процеси конфліктів і реальні життя людей», − підкреслив Аваков.

Він висловив упевненість, що до ескалації конфлікту мають стосунок «штатні провокатори з сусідньої країни».

«Новини російських інформагентств, які висвітлюють події, – з’являються раніше від самих подій. Фінансуванням спланованих безладів на південному сході країни виступають звинувачені у злочинах колишні керівники України, які виступили у змичці з російськими екстремістськими силами. Це не гіпотеза, не домисли – факт», − відзначив міністр.

Сьогодні вночі у Харкові біля офісу «Просвіти» і «Патріота України», які знаходяться в будівлі по вулиці Римарській, 18, стався конфлікт між активістами «Правого сектора» і членами бійцівського клубу «Оплот». У результаті стрілянини загинули дві людини.
XS
SM
MD
LG