Доступність посилання

ТОП новини

У парламенті Криму не визнають рішення Конституційного суду про неконституційність «референдуму»


Дільниці в Криму готують до голосування
Дільниці в Криму готують до голосування
Президія Верховної Ради Криму не визнає рішення Конституційного суду України, який оголосив неконституційним постанову парламенту автономії про проведення місцевого референдуму про статус регіону, і готовий провести «опитування» в неділю.

Про це заявив голова республіканської комісії з підготовки і проведення референдуму Михайло Малишев.

«Сформований 13 березня на швидку руку, в порушення конституційної процедури, так званий Конституційний суд України 14 березня всупереч процедурі, встановленій власним регламентом, виніс сумнівний з огляду на закон документ − рішення у справі про проведення місцевого референдуму. Відповідно до статті п`ятої Конституції України носієм суверенітету і єдиним джерелом влади є народ, ніхто не може узурпувати державну владу, влада народу є первинною, єдиною і не відчужуваною. Народне волевиявлення здійснюється через вибори, референдуми та інші форми демократії, тому будь-які дії держави, органів і посадовців, які проводять узурпацію влади, що належить народу, є неконституційними і незаконними», − озвучив Малишев журналістам сьогодні заяву президії Ради Криму.

Верховна Рада Криму 6 березня ухвалила рішення приєднати Крим до Російської Федерації і винесла на референдум 16 березня два альтернативні питання: 1) Ви за возз’єднання Криму з Росією на правах суб`єкта Російської Федерації? 2) Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?

Влада України вважає кримський референдум неконституційним. Такої ж думки дотримуються і світові лідери. Референдум визнає офіційна Москва.
XS
SM
MD
LG