Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку проросійські мітингувальники штурмували будівлю СБУ


Штурм СБУ в Донецьку
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:26 0:00
Кілька сотень проросійських мітингувальників прийшли до будівлі СБУ, щоб вимагати звільнення самопроголошеного губернатора області Павла Губарєва, передає кореспондент Радіо Свобода.

Їхні представники зайшли в будівлю для переговорів з керівником донецького управління Служби безпеки Валерієм Івановим. Після завершення зустрічі вони повідомили, що Губарєва мають звільнити впродовж доби. Більшу частину присутніх така відповідь влаштувала і вони розійшлися.

Втім, кілька сотень радикально налаштованих учасників залишилися стояти й вимагали, щоб до них знову вийшов Іванов і присягнув на вірність мешканцям Донецька. Не дочекавшись очільника обласного СБУ, вони пішли на штурм: вибили вікна, кинули всередину кілька петард і зламали двері.

Міліціонери, які охороняли будівлю, не чинили активного спротиву. Кілька десятків нападників зайшли в приміщення на першому поверсі. Пробули там близько двадцяти хвилин. Далі разом з іншими мітингувальниками повернулись на площу Леніна, де тривав мітинг на підтримку «референдуму» в Криму.

Згодом проросійські активісти попрямували до будівлі обласної міліції, де вимагали звільнити шістьох затриманих під час сутичок 13 березня. Керівник відомства Максим Кіріндясов, який вийшов до протестувальників, повідомив, що чотирьох відпустили раніше, а двох утримують під вартою, бо їхні справи перебувають під контролем прокуратури.

Мітинг у Донецьку: Ахметов – зрадник, Таруту – геть
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00
XS
SM
MD
LG