Доступність посилання

ТОП новини

«Самооборона Криму» та міліція блокували в Сімферополі українських активістів


У суботу в Сімферополі група активістів українських громадських організацій і журналістів опинилися в осаді з боку представників «кримської самооборони» та правоохоронців, передає кореспондент Радіо Свобода.

Серед них – журналіст з Луганська Костянтин Реуцький, кореспондент «Газети по-українськи» Антон Голобородько та активіст громадської мережі «Опора» Володимир Феськів. Вони привезли до кримської столиці кілька бронежилетів, про які їх попросили місцеві журналісти.

«Бронежилети – це не зброя, це засіб захисту. Деякі кримські журналісти вважають, що їм такий захист потрібен. Для цього ці бронежилети і були доставлені нами у Сімферополь», – пояснили активісти.

Однак за ними було організовано стеження з боку правоохоронців та представників «самооборони Криму». «Хвіст» супроводжував їх до самого будинку, де активісти хотіли зупинитися на ніч.

Після того, як вони зайшли у квартиру, вхід до під'їзду до будинку заблокували невідомі у цивільному, а також співробітники міліції. Водночас у квартиру стукали невідомі, які представлялися сусідами та хотіли «поговорити про життя», повідомив Реуцький.

Активісти не відкривали, але, зрештою, покинули квартиру. Активістам вдалося покинули місце подій на своєму авто та втекти від переслідування.
XS
SM
MD
LG