Доступність посилання

ТОП новини

Віднині, в’їжджаючи до Росії, українці мають підтвердити наявність коштів для проживання – прикордонники


Від сьогодні при перетині українсько-російського кордону прикордонна служба ФСБ Росії почала перевіряти в іноземних громадян та осіб без громадянства наявність коштів для проживання на території Росії чи пред’явлення гарантії надання таких коштів.

Згідно з положенням, затвердженим постановою російського уряду від 24 квітня 2003 р. N 241, підтвердженням наявності коштів для проживання та виїзду або гарантією їхнього надання є: гарантійний лист, сторони що запрошує; запрошення іноземного громадянина або особи без громадянства до Росії, оформлене в установленому порядку Федеральною міграційною службою Росії, МЗС Росії; договір про туристичну поїздку; дійсні для виїзду з Російської Федерації проїзні квитки. При цьому інформації про те, яка сума вважається достатньою при її пред’явленні у пункті пропуску через державний кордон Росії, у цьому положенні не міститься.

За даними Держприкордонслужби України, відсутність підтвердження наявності коштів для проживання та виїзду, а також полісу медичного страхування вже послужила підставою для відмови у перетині державного кордону Росії 184 громадянам України.
XS
SM
MD
LG