Доступність посилання

ТОП новини

Затриманого кримського священика відпустили, але звинуватили в «провокаціях» – УГКЦ


Священика УГКЦ Миколу Квича зі Севастополя так звані «правоохоронні органи Криму» вже відпустили. Про це повідомив інформаційний ресурс Української греко-католицької церкви.

Проти нього склали протокол про адміністративне порушення. За два тижні відбудеться суд. Йому висловили підозру, що він організовує провокації. Отець Микола категорично заперечує такі звинувачення. Він повідомив, що і надалі залишатиметься і Криму зі своїми вірянами.

«Отець Микола, крім обов’язків пароха, виконує в Криму служіння головного військового капелана УГКЦ. Це могло стати причиною таких дій озброєної «самооборони Криму» щодо нього», – зазначили в УГКЦ.

Його за тримали в суботу, 15 березня, під час служби в храмі міліція й представники «самооборони Криму», як повідомив кореспондент Радіо Свобода.

За словами свідків, дві людини у формі міліціонерів і чотири «самооборонці» у камуфляжі з пов'язками «Дружинник» вивели священика з храму й посадили в автомобіль.

Потім стало відомо, що отця Миколая відвезли до його помешкання, де проводиться обшук.

За повідомленням громадського активіста Олега Фомушкіна, зранку в суботу, 15 березня, невідомі у масках на станції Армянськ силою витягнули з вагона поїзда Одеса-Сімферополь пастора однієї з протестантських церков Данила Симененка з Ялти. Зрештою, представники його церкви повідомили, що затриманого вдалося звільнити, і зараз він перебуває в Джанкої.

У департаменті Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України повідомили, що неодноразово впродовж березня 2014 року греко-католицькі священики отримували погрози в усній чи письмовій формі з вимогою залишити територію Криму. Але всі душпастирі вирішили не покидати своїх вірян у такий складний час.
XS
SM
MD
LG