Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку готують провокації – спільнота «Євромайдан»


До центру Донецька сьогодні зранку масово звозять чоловіків віком від 20 до 40 років. Частина з них збираються поблизу театру опери і балету, інші вивантажуються поблизу стадіону «Шахтар». Про це інформує Facebook-спільнота «Євромайдан».

Учора Координаційний комітет патріотичних сил Донбасу попередив громадян і владу Донецька і області про ймовірні провокації і можливі теракти 16 березня.

З посиланням на свої джерела комітет стверджує, що «на проросійські акції планується звезти до 50 тисяч осіб, серед яких організовані злочинні групи, які мають на меті захоплення державних органів і громадських будівель, а також підбурювання до участі в цьому пересічних громадян».

«Також у планах російських сепаратистів організація теракту з численними жертвами, щоб згодом показати це в ЗМІ як акт агресії «бандерівців» і українських ультра-націоналістів», – ідеться в поширеній інтернет-виданням «Остров» заяві Координаційного комітету патріотичних сил Донбасу.

Автори заяви закликають владу адекватно відреагувати на цю інформацію, а пересічних донеччан – з міркувань безпеки відмовитися від будь-яких публічних акцій.

13 березня після завершення мітингу за єдність України в Донецьку був зарізаний речник місцевої організації партії «Свобода» Дмитро Чернявський, ще четверо учасників проукраїнського мітингу були госпіталізовані.
XS
SM
MD
LG