Доступність посилання

ТОП новини

В Криму під час «референдуму» триває масова агітація «за Росію»


Агітація в день кримського «референдуму», 16 березня 2014 року
Агітація в день кримського «референдуму», 16 березня 2014 року
У день «всекримського референдуму» триває масова агітація на підтримку першого питання, внесеного до бюлетенів. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

На багатьох вулицях Сімферополя, інших населених пунктів півострова, на головних автодорогах автономії залишаються встановлені раніше тисячі сіті-лайтів і білбордів із закликами голосувати за приєднання до Росії.

Також свідки повідомляють про велику кількість мобільних груп, які ходять багатоповерховими будинками і районами приватної забудови, стукають у помешкання і закликають проголосувати. Спостерігається багато груп з виборчими скриньками, які в супроводі людей у міліцейській формі ходять по квартирах і будинках з пропозицією голосувати вдома.



Верховна Рада Криму 6 березня ухвалила рішення приєднати Крим до Росії і винесла на референдум 16 березня два альтернативні питання: «1) Ви за возз’єднання Криму з Росією на правах суб’єкта Російської Федерації? або 2) Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?»

14 березня Конституційний суд України визнав неконституційним рішення кримського парламенту про проведення референдуму. 15 березня Верховна Рада України достроково припинила повноваження парламенту Криму.

Також 15 березня стало відомо, що експерти Ради Європи з конституційного права (Венеційська комісія) назвалй «референдум» про приєднання Криму до Росії нелегітимним.
XS
SM
MD
LG