Доступність посилання

ТОП новини

У Керчі військові замість «референдуму» йдуть додому


Військовослужбовців з Керченської військової частини морської піхоти А 0669, які заявляють про бажання проголосувати на «всекримському референдумі», відпускають з розташування частини.

Однак більшість військових використовує таку нагоду для того, щоб піти додому і поспілкуватися з батьками, дружинами й дітьми. Про це Радіо Свобода повідомив заступник командира частини Олексій Нікіфоров.

«Якщо є бажання, даємо можливість проголосувати. Даємо три години, але загалом ідуть не голосувати, а додому – поїсти, помитися, поспілкуватися з дружинами», – сказав Нікіфоров.

Зараз навколо території частини чатують військовослужбовці батальйону морської піхоти Каспійської флотилії, які не приховують своєї належності до російської армії.

Кілька днів тому російський бронетранспортер, який від початку березня стояв біля контрольно-пропускного української військової частини, поїхав з цього місця. Замість нього по периметру частини розташувалися 10 БТРів.

Росіяни, як каже Нікіфоров, на українських вйськових не тиснуть і йти голосувати за Росію не пропонують, на відміну від «вищих чинів, які періодично приїжджають і розповідають нам, як все буде добре».

Напередодні рос військоа техніка зайняла територію Керченського телецентру. Біля радіотелевізійної передавальної станції розташувалися БТР та вантажівка «Урал».
XS
SM
MD
LG