Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові моряки закликають «охолодити гарячі голови» в Криму


Командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України Сергій Гайдук звернувся до керівників військових сил Росії та представників кримської влади з пропозицією знайти порозуміння і не допустити людських жертв.

Звернення такого змісту оприлюднив сьогодні керівник кримського регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Владислав Сєлєзньов.

«Закликаю до порозуміння керівників органів влади та самооборони. Прошу вжити заходів для охолодження «гарячих голів», недопущення нових витків конфронтації. Ми пройшли етап протестів та ризику військового зіткнення. Настав час перемир’я, роботи політиків і дипломатів», – зазначає Гайдук.

Він також звернув увагу українських та російських військових на необхідність витримки, розуміння того, що всі політичні сутички вирішуються лише за столом переговорів.

«Упевнений: українські та російські солдати не повинні стріляти в одне одного. Вірю у мудрість та витримку кримчан та севастопольців», – каже Гайдук.

Вже понад два тижні російські військові і так звані «сили самооборони Криму» блокують українські військові частини. Протягом цього часу сторонам вдалося уникнути людських жертв, але ситуація залишається дуже напруженою.
XS
SM
MD
LG