Доступність посилання

ТОП новини

93 відсотки учасників «референдуму» підтримали приєднання Криму до Росії – екзит-пол


За даними екзит-полу, 93 відсотки учасників «референдуму», що тривав у неділю у Криму, підтримали приєднання до Росії. Про це передає агентство «Крим-інформ», на замовлення якого «Республіканський інститут політичних і соціологічних досліджень» проводив екзит-пол.

7 відсотків учасників «референдуму» підтримали повернення до Конституції АРК 1992 року і статус Криму як частини Україн.

Під час голосування згаданий екзит-пол був єдиним дозволеним на території Криму. Опитування тривало на 150 виборчих дільницях в автономії і на 50 у Севастополі. Станом на 19:30 було опитано 59 111 осіб.

Як повідомив самопризначений кримський премʼєр Сергій Аксьонов, явка на «референдумі» перевищила 70 відсотків. У Комітеті виборців України такий високий показник повʼязали з тим, що на «референдумі» дозволяли голосувати охочим громадянам Росії, а також із тим, що деякі люди голосували кілька разів.

Раніше про вірогідну фальсифікацію «референдуму» заявили у Центрвиборчкомі Курултаю кримськотатарського народу.

Кореспонденти Радіо Свобода, які моніторять перебіг «референдуму» у Криму, у свою чергу заявили про відносно невисоку явку на виборчих дільницях, зокрема – на відсутності великих черг, про які повідомляли деякі російські засоби інформації.
XS
SM
MD
LG