Доступність посилання

ТОП новини

США не визнають результатів «референдуму» у Криму – Білий дім


США не визнають результати «референдуму», який проводили у неділю в Криму. Про це йдеться у заяві прес-секретаря Білого дому Джея Карні.

«Референдум суперечить українській Конституції, і міжнародна спільнота не визнає результати голосування, проведеного під загрозою насильства і залякування з боку російської інтервенції, що суперечить міжнародному законодавству», – наголосив Карні.

«Ми відкидаємо «референдум», що відбувся у Криму», – додав речник Білого дому. У Вашингтоні заявили, що «жодні рішення про майбутнє України не повинні ухвалюватися без участі українського уряду».

«Більше того: це голосування не мало потреби. Український уряд ясно дав зрозуміти свою готовність обговорити розширення автономії Криму. Президентські вибори, заплановані на 25 травня, дають законні можливості для всіх українців, щоб їхні голоси про майбутнє своєї країни були почуті», – зазначив Джей Карні.

Він також нагадав, що міжнародна спільнота запропонувала Росії роботу у Криму міжнародних спостерігачів, які б проаналізували претензії Кремля про нібито утиск прав етнічних росіян і російськомовних громадян України, але Росія відкинула ці пропозиції, а замість цього «посилила свою військову інтервенцію до Криму та почала загрозливі військові навчання на східному кордоні України».

«Дії Росії є небезпечними і дестабілізуючими», – йдеться в заяві представника Білого дому.

Раніше і в Євросоюзі наголосили, що не визнають результати кримського «референдуму».
XS
SM
MD
LG