Доступність посилання

ТОП новини

Путін сказав Обамі, що «референдум» у Криму «законний»


Президент США Барак Обама провів телефонну розмову зі своїм російським колегою Володимиром Путіним. Сторони обговорили події в Україні.

Наразі повідомлення про зміст розмови є лише на сайті Кремля. В адміністрації російського президента поінформували, що сторони, зокрема, обговорили ймовірність роботи в Україні моніторингової місії ОБСЄ. «На думку президента Росії, діяльність такої місії має поширюватися на всі українські регіони», – повідомляють у Кремлі.

Щодо кримського «референдуму», з цього приводу Путін зазначив, що голосування «повністю відповідало нормам міжнародного права й Статутові ООН».

У Кремлі не деталізували, що Путіну під час цієї телефонної розмови сказав Барак Обама. У повідомленні лише йдеться про те, що президент США привітав Путіна з проведенням Паралімпіади, яка завершилася у неділю.

Згідно з заявою Білого дому, оприлюдненою 16 березня, США не визнають результати «референдуму» у Криму. В адміністрації Обами також зазначили, що дії Росії «є небезпечними і дестабілізувальними».
XS
SM
MD
LG