Доступність посилання

ТОП новини

Розпущена Рада Криму проголосила півострів «незалежною державою»


Російський прапор на вході до кримського парламенту, 13 березня 2014 року
Російський прапор на вході до кримського парламенту, 13 березня 2014 року
Верховна Рада Криму ухвалила постанову «Про незалежність Криму». Як мовиться в повідомленні на сайті кримського парламенту, на позачерговому засіданні таке рішення підтримали 85 депутатів.

«Верховна Рада Автономної Республіки Крим, виходячи з прямого волевиявлення народів Криму на референдумі 16 березня 2014 року, яке засвідчило, що народи Криму висловилися за входження до складу Росії й, отже, за вихід зі складу України і за створення незалежної держави, керуючись декларацією про незалежність Республіки Крим, ухваленою на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради Автономної Республіки Крим 11 березня 2014 року та позачерговому пленарному засіданні Севастопольської міської ради 11 березня 2014 року, постановляє: проголосити Крим незалежною суверенною державою – Республікою Крим, в якій місто Севастополь має особливий статус», – мовиться в ухваленому документі.

У постанові йдеться про те, що «Республіка Крим має намір будувати свої відносини з іншими державами на основі рівності, миру, добросусідства, інших загальновизнаних принципів політичної, економічної та культурної співпраці між країнами».

«Республіка Крим звертається до Організації Об’єднаних Націй, до всіх держав світу із закликом визнати незалежну державу, створену народами Криму», – мовиться в постанові.

Крім того, у документі йдеться про те, що «з дня набуття чинності нинішньою постановою на території Республіки Крим не застосовується законодавство України, не виконуються рішення Верховної Ради України та інших державних органів України, ухвалені після 21 лютого 2014 року».

Напередодні Верховна Рада України розпустила Верховну Раду Криму. Перед цим Конституційний суд визнав неконституційною постанову кримського парламенту про проведення «референдуму» щодо статусу автономії, призначеного на 16 березня.

Тим часом голова комісії Верховної Ради з організації «референдуму» Михайло Малишев в ефірі держтелерадіокомпанії «Крим» заявив, що за «возз’єднання» з Російською Федерацією на «референдумі» в Криму проголосували 96,6% жителів, які прийшли на виборчі дільниці.

Малишев повідомив, що вже опрацьовані 100% протоколів, ідеться про оперативні дані без урахування Севастополя.
XS
SM
MD
LG