Доступність посилання

ТОП новини

Міліція деморалізована і потребує гарантій від влади – експерти


Міліція на проросійському мітингу біля Донецької ОДА, 9 березня 2014 року
Міліція на проросійському мітингу біля Донецької ОДА, 9 березня 2014 року
Правоохоронні органи України деморалізовані й потребують чіткого сигналу від влади щодо свого майбутнього, стверджує генерал-полковник міліції, народний депутат від фракції УДАР Микола Паламарчук.

В ефірі Радіо Свобода він наголосив, що, «з одного боку, органи внутрішніх справ втратили довіру народу, а з іншого боку, заяви деяких політиків про зменшення зарплати правоохоронцям налякали тих, хто хоче працювати по-новому».

На думку народного депутата, зараз органи внутрішніх справ не можуть виконувати свої обов’язки: «Одні бояться, інші ще не зрозуміли, чиї накази їм виконувати. Деякі з новопризначених керівників просто не мають можливості ухвалювати адекватні рішення.Це все загострює ситуацію на півдні та сході України».

Необхідно швидко провести переатестацію, виявити тих, хто чинив злочини під час протистоянь на Майдані, а усім іншим дати гарантії безпеки й стабільної роботи, вважає колишній перший заступник секретаря РНБО Степан Гавриш.

«Міліція має отримати підтвердження від влади, що вона Україні потрібна. Треба провести переатестацію, залишити на роботу всіх патріотично налаштованих, удвічі підняти заробітну плату й націлити людей на виконання своїх обов’язків», – наголошує Гавриш.

Тільки це забезпечить порядок в Україні й дозволить стабілізувати ситуацію на півдні та сході, вважають експерти.

Микола Паламарчук позитивно оцінив те, що «міліція не застосувала зброю під час подій у Донецьку та Харкові», оскільки, за його словами, окрім «російських «туристів», там ще були громадяни України, чию думку теж треба чути».

Натомість Степан Гавриш сказав, що «містечковий лібералізм шкодить»: «Треба чітко дати знати, що жертви неприпустимі, і якщо упродовж 3–4 днів не припиняться екстремістські дії, то у регіонах треба запроваджувати надзвичайний стан».

В Україні нараховується 370 тисяч правоохоронців, з них 20 тисяч у той чи інший спосіб брали участь у протистояннях на Майдані.
XS
SM
MD
LG