Доступність посилання

ТОП новини

Чехія не визнає результатів «референдуму» у Криму


Низка чільних державних діячів Чехії заявила сьогодні про невизнання результатів «референдуму» у Криму.

Прем’єр-міністр Богуслав Соботка на брифінгу щодо цього «референдуму» заявив, що «Чехія не визнає результатів голосування і таким чином приєднується до позиції більшості країн міжнародної спільноти».

Соботка також наголосив, що «референдум у Криму був виголошений всупереч з українською конституцією і відбувався у нестандартних умовах». До Криму не були впущені міжнародні спостерігачі, до того ж там перебувала «велика кількість військових підрозділів, надісланих туди Росією», наголосив чеський прем’єр.

Президент Чехії Мілош Земан теж заявив, що голосування у Криму щодо приєднання до Росії суперечить українській конституції, повідомив його речник Їржі Овчачек.

Також Міністерство закордонних справ Чехії виступило із заявою, в якій засуджує дії Росії щодо Криму. «Здійснення, перебіг і результати референдуму у Криму відображають намагання поставити під сумнів систему безпеки регіону», – мовиться у заяві. Оскільки «референдум» був проголошений з порушенням Конституції України, Чехія не визнає його результатів.

Чеське МЗС також висловлює підтримку уряду та громадянам України в їхньому намаганні зберегти територіальну цілісність своєї країни, мовиться у заяві.
XS
SM
MD
LG